Skolledningens veckobrev v.23

Veckan som gått  har varit full av aktiviteter. Eleverna har haft idrottsdagar och sexorna har tackats av med vår traditionsenliga avslutningsmiddag. Nu börjar vi förberedelserna för skolavslutningen nästa fredag. Vinbär och Citron sjunger in sommarlovet kl. 09.00 och Mango kl. 10.00 på skolgården. Efter det blir det tårta på respektive avdelning.

Kvarglömda kläder:

Kom ihåg att tömma era barns hyllor på kläder och annat som ska med hem inför sommarlovet.

Sommarbrev:

På skolavslutningen kommer eleverna att få ett sommarbrev med information om sommarfritids och organisationen i höst.

Vi önskar er en härlig sommar!

v.22

Den här veckan har vi haft besök av våra 82 nya förskoleklasselever och deras vårdnadshavare. Härligt att se deras entusiasm inför att få börja skolan till hösten!

Inför införandet av GDPR den 25/5:

Med anledning av dataskyddsförordningen har skyddet för din personliga integritet förstärkts. Utbildningsnämnden i Stockholms stad är ansvarig för de personuppgifter som behandlas om dig inom verksamheten. Utbildningsnämnden behandlar dina personuppgifter för att kunna fullgöra sina skyldigheter som huvudman och hemkommun. Exempelvis handlar det om att handlägga ansökningar, säkerställa rätten till utbildning och dokumentation inför betygsättning. Utbildningsnämnden hanterar dina personuppgifter på ett lagligt, korrekt och öppet sätt. Du har rätt att få veta vilka personuppgifter utbildningsnämnden behandlar och för vilka ändamål. Du har också rätt att i vissa fall få felaktiga uppgifter rättade, raderade eller flyttade. När dina personuppgifter inte längre behövs så gallras de.

Skolavslutningen den 8/6:

Vinbär och Citron har gemensam avslutning på skolgården kl.09.00 och Mango kl.10.00. Därefter serveras det tårta i arbetslagen.

v.21

Tack alla som kom till vernissagen i tisdags! Det var så roligt att se alla stolta elever och det de jobbat med på temat under året.

Planeringsdag den 25/5

Vi påminner om att skola och fritidshem är stängt den 25/5 för planeringsdag

v.20

Vi önskar er en trevlig Kristi Himmelsfärdshelg i det vackra vädret!

Vernissage

Välkomna till Årstadalsskolans Tema-vernissage tisdagen den 15/ 5 kl. 15.00-17.00.

Planeringsdag den 25/5

Vi påminner om att skola och fritidshem är stängt den 25/5 för planeringsdag.

V.18-19

Dansföreställning
Eleverna var mycket nöjda med dans och teater-föreställningen som de fick ta del av i tisdags. Det var mycket skratt och musik som hördes från idrottssalen.

Föräldraråd
Under tisdagens föräldraråd var tre klasser representerade. Vi tittade igenom skolan verksamhetsplan och gav lite exempel hur klasserna arbetar praktiskt med denna. Representanterna hade med sig frågor som vi besvarade.

Hoppas ni alla får en trevlig Valborgs-helg.

V.17 Den här veckan har vårvärmen verkligen kommit till oss. Det är så roligt och se all aktivitet på skolgården. Eleverna hoppar hopprep, spelar fotboll, leker och njuter i vårvärmen.

Dansföreställning

På tisdag 24 april så får vi på skolan besök av en dans och teatergrupp som kommer bjuda alla på skolan på föreställningen ”Dansa mig!”. Den handlar om människors önskan att kliva ur sina roller, leva ut och bejaka sina drömmar. Föreställningen ges för åk 3-6 klockan 10.30 och årskurs F-2 klockan 12.15.

 

Föräldraråd

På torsdag 26 april är det föräldraråd mellan kl 18-19.30 dit föräldrarådsrepresentanterna blivit kallad. Om man som förälder vill närvara vid det öppna mötet så meddela biträdande rektorer.

 

V.16

Hoppas att alla har haft en bra påsk!

 

Sjukanmälan

Vi påminner om att anmäla era barns sjukfrånvaro senast kl.08.00 på tel. 08-508 42871, på skolwebben eller på frånvaro-appen.

Kvarglömda kläder

Nu börjar våren infinna sig vilket innebär att behovet av tjocka ytterkläder minskar. Ta en titt på era barns hyllor och ta hem det som inte längre används.

Sommarlovslappar

Vi har i veckan delat ut sommarlovslappar om barnens ledighet. Dessa ska lämnas in senast fredagen den 20/4 för att vi ska kunna planera verksamheten. Har man omsorgsbehov v.29-31 då skolan är stängd så meddela biträdande rektor senast den 20/4.

Pedagogiskt forum

Torsdagen den 19/4 är det pedagogiskt forum och skolan stänger kl. 15.45.

V. 14-15

Glad Påsk till er alla!

I dag har vi börjat påskfirandet med påsksånger från kören ledd av vår duktiga musiklärare Irina. Vi har blivit bjudna på påsk buffé och de äldre eleverna har haft äggapickning på skolgården.

Valborgsmässoafton den 30/3

Vi har lagt in en studiedag den 30/3 på Valborgsmässoafton. Fritidshemmet kommer att vara öppet för de elever som har omsorgsbehov. Lappar för detta kommer att skickas ut.

v. 13

Påsklovet

Nu närmar sig påsken och ett välförtjänt påsklov!

Vi har nu fått in vilka elever som ska vara på påsklovsfritids och anpassat verksamheten efter det. Det är viktigt att ni avanmäler om ert barn inte kommer. För att vi ska kunna sätta kostnader på rätt sätt är det viktigt att vi snabbt får information om återbud. De som är anmälda och inte kommer till fritids kommer vi att ringa till på morgonen för att säkerställa att de inte ska vara på fritids.

Vi önskar alla en glad påsk!

Vecka 11

Tack alla föräldrarådsrepresentanter som kom till föräldrarådet den 6/3. Protokollet kommer inom kort!

Digitalisering

Förra veckan var Årstadalsskolan och Sjövikssolans DU-grupp (digital utvecklingsgrupp) på konferens och påbörjade arbetet med att lägga upp en plan för skolornas digitaliseringsarbete. Detta är ett projekt i Stockholms stads regi som ska vara klart 2020.

Pedagogiskt forum den 13/3:

Tisdagen den 13/3 har vi pedagogiskt forum för våra pedagoger och skolan stänger 15.45.

 

Vecka 9-10

Nu är det dags för sportlov och vi hoppas att våra elever får möjlighet att aktivera sig i vintervädret! Är man anmäld till fritids men inte kommer att närvara vill vi att ni meddelar det snarast till fritids.

Hammarbybacken

I onsdags var Årstadalsskolans fyror till Hammarbybacken och åkte utförsåkning i solskenet. En mycket lyckad dag! De elever som inte åkte skidor tog en långpromenad runt Årstaviken och var mycket nöjda med det.

Sommarstängt 2018

Årstadalsskolan kommer att vara stängd v. 29-31 under sommaren 2018. Vid omsorgsbehov kommer eleverna erbjudas plats vid någon av våra samarbetsskolor i området.

Föräldraråd

Årstadalsskolan kommer att ha föräldraråd den 6/3 kl. 18.00-19.30 dit föräldrarådsrepresentanterna blivit kallad. Om man som förälder vill närvara vid det öppna mötet så meddela biträdande rektorer.

 

Vecka 8

Tack alla föräldrar från Citron för den stora uppslutningen på föräldrafikat!

Matsedeln

Tyvärr har matsedeln inte stämt alla dagar men vi har sett över våra rutiner och nu är den uppdaterad. Vi reserverar oss för att det kan komma att ske ändringar på grund av felleveranser etc.

Sportlovet

Om ni anmält ert barn till fritids på sportlovet och det skett ändringar anmäl detta till fritids så snart som möjligt så att vi kan planera matbeställningar och verksamheten utifrån detta.

Kläder

Se över era barns hyllor så att de är tomma på kläder och andra saker före sportlovet då vi kommer att rengöra dem.

Vecka 7

Tack alla föräldrar från Mango och Vinbär för ett trevligt föräldrafika i tisdags!

Föräldrafika Citron

Tisdagen den 13/2 har Citron föräldrafika klockan 15.30-17.00. Rektor presenterar sig 15.30 och 16.30.

Skolval

Vi påminner föräldrar i årskurs 6 att söka skola före den 15/2.

Skolbesök

Grundskolechef Peter Bragner har varit på skolbesök och besökt lektioner och pratat med elever om deras lärande. Som ny grundskolechef vill han få en inblick i hur skolorna i hans område fungerar.

Klassbesök

Heidi fortsätter besöka klasserna de kommande veckorna.

Bildutställning i Navet

Välkomna att besöka bildämnets fantastiska porträttutställning i Navet!

Förkylningstider

Vi ber om er hjälp att påminna barnen att tvätta händerna ofta  för att undvika smittspridning på skolan.


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *